Foreningen blev stiftet helt tilbage i 1938, og kan således i 2008 fejre sin 70 års fødselsdag. Den har sin oprindelse omkring Halvorsminde Ungdomsskole, hvor den stiftende generalforsamling fandt sted. Det har været en periode med varierende tilslutning. Der har været perioder hvor der har været over 100 aktive medlemmer, hvortil kom børnehold, og der har været periode hvor den har været nede på det halve.

For øjeblikket har foreningen 60 medlemmer, og har de senere år har haft en pæn tilgang. Det er en tilgang vi agter at følge op på, og vi vi tilpasse folkedansen og foreningeningen til vor tid.

Vi vil gerne at mange flere får øjnene op for at folkedans også er god motion og godt socialt samvær. Og så er det en aktivitet man kan gå til sammen, med sin ægtefælle eller partner.